Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve Milli Eğitim Topluluğu tarafından Matematik Öğretmeni Olarak Kişisel Gelişim Konferansı düzenlendi

07 Oca

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı ve Milli Eğitim Topluluğu tarafından Matematik Öğretmeni Olarak Kişisel Gelişim Konferansı düzenlenmiştir. Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danişman, Doç. Dr. Hatice Kübra Güler Selek, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Arabacı ve matematik öğretmenliği öğrencilerinin katıldığı, matematik öğretmenliği öğrencilerinin nitelikli olarak yetişmelerini sağlamanın ve öğretmenlik konusundaki farkindaliklarini artirmanin amaçlandığı etkinlik kapsamında, Düzce Bilsem matematik öğretmeni Hasan Şahin, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu matematik öğretmeni Zekiye Ata ve yaşam koçu Serap Akbaş sunumlarını gerçekleştirdi. Anabilim dalı başkanı ve topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Danişman, açılış konuşmasında bu tür etkinliklerin öğrencilerin mesleğe yönelik gelişimleri açısından önemli olduğunu belirterek konuşmacıların deneyimleriyle ve bilgi birikimiyle öğrencilere mesleki açıdan katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, bu etkinliği ülkenin her bir noktasında zorlu koşullarda hizmet eden ve şehit olan öğretmenlere ithaf ettiklerini ekledi. İlk konuşmacı olan Hasan Şahin öğretmenlik mesleğine nasıl başladığı, öğrencileriyle kurduğu iletişimi ve öğretmenliğin bireylerin yaşamlarına dokunmak için önemli bir fırsat olduğu konularında sunumunu gerçekleştirdi. Zekiye Ata ise, yine kendi öğretmenlik serüveninden bahsederek öğretmenliğin incelikleri ve meslek olmanın ötesinde bir sevgi mesleği olduğu, öğrencilerin gönlüne girme, matematiğe ilgisi olmayan öğrencilerin derse olan motivasyonunu sağlama konularında konuşma yaptı. Yaşam koçu Serap Akbaş ise başarılı insanların özelliklerine değinerek başladığı konuşmasında, zaman planlamasının öneminden, bahaneler bulmak yerine harekete geçmek gerektiğinden, çok yönlü olarak kişisel gelişim sağlamanın öneminden bahsetti ve öğrencilerin kendileri hakkında farkındalık sahibi olmaları gerektiğini ekledi.
Etkinlikte ayrıca öğrenciler tarafından oluşturulan kısa video gösterisi ve genel kültür yarışmasi gerceklestirildi; Matematik Öğretmenliği öğrencisi Ahmet Merdan Öztürk'ün ritmi eşliğinde Matematik Öğretmenliği öğrencisi Erdem Çolakoğlu ve Matematik bölümü öğrencisi Cansu Çandır tarafından Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'a ithafen Mağusa Limanı türküsü seslendirildi.
Belge takdiminin ardından sona eren etkinlik için hatıra fotoğrafı çekildi.
Emeklerinden dolayı matematik eğitimi anabilim dalı öğretim üyeleri ve öğrencilerine, Milli Eğitim Topluluğu ve üyelerine, topluluk başkan ve başkan yardımcısı Zeynep Sedef ile Vehbi Uysal'a katkıları için teşekkür ediyoruz.