Gülümseyen Yüzler

31 Ara

Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında , “Gülümseyen Yüzler” projesi adı altında Düzce İl Müdürlüğü’ne bağlı Ömer Dinçer İlkokulu anasınıfına eğitim materyalleri ile destek verdiler.
Proje kapsamında anasınıfının Kitap Merkezi, Dramatik Oyun Merkezi, Fen Merkezi, Blok Merkezi ve Müzik Merkezi düzenlendi. Okul öncesi dönemde materyal desteğinin önemini vurgulamak amacıyla yapılan etkinliklerde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrenciler Gülfiye Sungun, Nihal Kaval, Kevser Özdoğan, Betül Furtun ve Sümeyye Kodaman görev aldı.
Yine aynı ders kapsamında; Hediye Bilgin, Nurdan Melek Terzi, Sena Ahsen Subakani Fatmanur Kurt, otizmli bireyleri topluma kazandırmak ve toplumu otizmli bireyler hakkında bilinçlendirmek amacıyla Düzce şehir merkezinde çocuklara mavi balon ve otizmle ilgili hazırlanan el broşürlerini dağıttı. Düzce Özel Eğitim Meslek Okulu ile Uzun Mustafa İlkokulu anasınıfı öğrencilerine otizm hakkında eğitim sunumu gerçekleştirilerek çocuklarda otizm hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.