İl Halk Kütüphanesi Etkinliği

20 Ara

İl Halk Kütüphanesi Etkinliği

Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda ÇAVUŞ tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencileri, 19 Aralık 2019 Perşembe günü  Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün Çocuk bölümünde ve konferans salonunda “kırmızı başlıklı kız” masalını drama etkinliği yaparak 23 Nisan İlkokulu Anasınıfı öğrencilerine sundular. Ayrıca Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün Çocuk bölümünü tasnif ve düzenlemesini yaptılar.
Çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve Kütüphanelerin eğlenceli yerler olduğunu çocuklara hissettirmek amacıyla yapılan etkinliklerde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencilerinden Rumeysa Öztürk, Beyza Özcan, Kadriye YAMAN, Ecenur Asil, Aslıhan Gülaçtı yer aldı.  Erken çocukluk döneminde çocukların Kütüphane ile buluşturulduğu ve eğlenceli deneyimler yaşatıldığı etkinliklerde,  sanat etkinlikleri ve çeşitli canlandırmalarla çocukların sosyal duygusal gelişimleri desteklendi. İlgili ders kapsamında benzer etkinlikler farklı okul gruplarına Aralık ayı boyunca Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde devam edecektir.