Öğrencilerimizden Fakültemize Destek

11 Ara

Öğrencilerimizden Fakültemize Destek
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri, 2017-2018 öğretim yılı bahar döneminde "Gök Kubbe'yi Aşıyoruz"  isimli proje ile Düzce halkında astronomiye yönelik farkındalık oluşturmuştu.
Topluma Hizmet dersi kapsamında, Danışmanlığını Doç. Dr. Sedat Karaçam'ın üstlendiği proje, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Merve Koca, Tuğçe Bilgili, Nurdane Taşkan, Süleyman Acar ve Mustafa Sadak tarafından gerçekleştirilmişti.
Bir dönem boyunca yapılan planlamalar doğrultusunda Fakülte öğrencilerimiz;  kendi imkanlarıyla ve aldıkları sponsor destekleriyle teleskop temin ederek, toplumun çeşitli kesimlerinden insanlara 14-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında, gündüz okullarda güneş lekeleri gözlemi, geceleri ise kampüste gezegen gözlemleri yaptırmıştı.
Güneş gözlemi etkinlikleri, genel olarak TÜBİTAK tarafından desteklenen ve ilimizde çeşitli okullarda düzenlenen bilim fuarlarında gerçekleştirilmiş olup, bu fuarlar sayesinde toplumun tüm kesimlerine ulaşılmıştı.
Belirtilen etkinlikleri gerçekleştiren ekip etkinliklerinde kullandıkları teleskobu Eğitim Fakültesi’ne bağışlama kararı almış ve teleskobu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç’a takdim etmişlerdir.