Rehberlik ve Psikolojik Danışma Semineri

21 May

AİLE EĞİTİMİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programında yer alan “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Semineri” dersi kapsamında rehber öğretmeni olmayan Gölormanı İlkokul ve Ortaokulunda okul idarecileri ve öğretmenleri ile yapılan görüşmeler neticesinde velilere yönelik ‘Aile Eğitimi’ verilmesi planlanmıştır. Bu doğrultuda Yedam Danışmanlık Merkezi’nde çalışan ve aynı zamanda Düzce Üniversitesi Öğr. Gör. Dilek AKKUŞ ile görüşülerek bu eğitimin verilmesi uygun görülmüştür. 07.05.2018 tarihinde eğitim verilmesi planlanmıştır. Eğitime yaklaşık olarak 45 kişi katılım sağlamıştır.

Eğitimin içeriğinde ailelerin çocuk yetiştirilmesinde dikkat edilecek hususlar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, bağımlılıkta risk altında olan çocuklara yaklaşım, ergenliğin genel problemleri; teknoloji, madde, tütün bağımlığına yönelik önleyici yaklaşımlar, içekapanık-dışadönük çocukların özellikleri hakkında genel bilgiler yer almıştır.

Eğitimin sonunda soru cevap kısmı yapılıp özel problemleri olan aileler eğitimi veren Öğr. Gör. Dilek AKKUŞ ile bireysel görüşme yapmışlardır.

Öğr. Gör. Dilek AKKUŞ’a katılımlarından dolayı teşekkür edilip danışman hocamız Dr. Öğretim üyesi Aslıhan KUYUMCU VARDAR tarafından çiçek takdim edilmiştir.

MESLEKİ REHBERLİK

Sınav hazırlığında olan 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine ilgi ve yeteneklerini belirlemek amacıyla Şilan ERTUŞ, Yağmur ÜNAL, Selma KOCA, Emre BAŞALAN tarafından Akademik Benlik Kavramı Ölçeği uygulanmış, bir sonraki hafta ölçek sonuçları öğrenciler ile yapılan birebir görüşme sonucunda paylaşılmıştır. 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine Düzce’de bulunan çeşitli ortaöğretim kurumları tanıtılmış, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçebilecekleri meslekler ve geleceğin meslekleri sunuları yapılmıştır.

MAHREMİYET EĞİTİMİ

Ayrıca okul yönetimi ve öğretmenler ile yapılan görüşmelerde çocuklara yönelik mahremiyet eğitimi verilmesi kararlaştırılmıştır. Eğitimi Pdr son sınıf öğrencilerinden Ayşe Nur Yalaz, Fatma Gelgül, Melek Dincer ve Mehmet Sinan Koşak vermiştir. Mahremiyet Eğitiminin anasınıfı, 1,2,3 ve 4. Sınıflara verilmesi uygun görülmüştür. Bu eğitimin amacı çocukların ihmal ve istismara karşı önlem alma, kendini koruma ve farkındalık kazandırmadır. Eğitimin içeriği iyi dokunuş kötü dokunuş nedir, vücudumuzu korumaya yönelik tedbirler, özel bölgelerimiz, olası bir istismar durumunda yapılması gerekenler çerçevesinde şekillenmiştir. Bu eğitimde öğrencilere konu ile alakalı olarak 2 video izletilmiştir. Sunum sonunda öğrencilere konuyu daha iyi kavramaları açısından drama ve canlandırmalar yapılmıştır.

Haberin fotoğraflarına fakülte Facebook grubumuzdan ulaşabilirsiniz.