FORMASYON BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

12 Ara

Düzce Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı II. Dönem (bahar) akademik takvimi aşağıdaki çizelgede yer almaktadır.

1) II. Dönem Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaöğretim kurumlarında "öğretmenlik uygulaması" (staj / uygulama)
Cuma (rehber öğretmenin Cuma günü 6 saat dersi olmazsa Perşembe günü de gidilmek durumunda kalınabilir) günü her hafta 6 saat olmak üzere toplam 14 hafta yürütülecektir.
Öğretmen adaylarından kimin hangi okulda staj / uygulama yapacağı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yasal yetkisinde olup, öğrenci isimlerini de MEBBİS'e Milli Eğitim Müdürlüğü girecektir.

2) II. Dönem Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaöğretim kurumlarında "öğretmenlik uygulaması" (staj), 6 Şubatta okulların açılması dolayısıyla 10 Şubat Cuma günü başlayacaktır.

3) "Öğretmenlik Uygulaması" dersinin teorik kısmı, haftada 2 ders saati, Düzce Üniversitesi kampüsünde (ağırlıklı olarak Eğitim Fakültesi A blokta) Cuma günü 16.00-19.00 saatleri arasına konulacaktır.

4) II. Dönem teorik dersler olan, "Ölçme ve Değerlendirme" (2 ders saati), "Sınıf Yönetimi" (2 ders saati), "Rehberlik"(2 ders saati), "Özel Öğretim Yöntemleri"(4 ders saati), olmak üzere toplam 10 ders saati, I.dönem olduğu gibi, Cumartesi günü tam gün şeklinde (sabahtan akşama kadar) devam edecektir.

5) 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek olan KPSS-EB sınavından önce formayson programının sona erdirilmesi hedeflendiğinden derslerin başlangıcı olarak 3 Şubat 2017 olarak belirlenmiştir.

FORMASYON AKADEMİK TAKVİM (II.DÖNEM)